Bağcılar Çocuk Meclisi, "Yeni Anayasa'da Çocuk Hakları Çalıştayı" başlattı.

Bağcılar'da eğitim gören öğrencilerin yeni Anayasa'da çocuk haklarına ilişkin gönderdiği mektuplar, bir rapor haline getirilerek TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi, "Yeni Anayasa'da Çocuk Hakları Çalıştayı" başlattı. Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen organizasyonla ilçede eğitim veren tüm okulların Demokrasi Meclis Başkanları bir araya geldi. 3'üncüsü gerçekleştirilen toplantıda, Demokratik Haklar, Eğitim, Sağlık, Sosyal ve Kültürel Haklar olmak üzere dört komisyon kuruldu. Çalışmalar, "Çocuktan al yasayı", "Yeni Anayasa için çocukça öneriler", "Çocuk aklımızla biz de varız" sloganlarıyla yürütülüyor. Bir süredir devam eden

çalışmalarda öğrenciler, yazdıkları mektuplarla yeni Anayasa'ya ilişkin önerilerini dile getiriyor. Bağcılar'daki tüm okullarda yürütülen çalışma kapsamında öğrencilerin yeni Anayasa için önerilerinden oluşan 4 bin 956 mektubun ayrıştırma işlemi tamamlandı. Tüm mektupların ayrıştırma işleminin tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor öğrenciler tarafından TBMM Başkanlığı, Anayasa Komisyonu ve TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi'ne sunulacak.

Yeni Anayasa çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İlçemizdeki tüm okullardan öğrencilerimiz, Anayasa çalışmalarına katkı sağlamak için çalışıyor. Çocuk hakları öncelikli çalışma alanını oluşturuyor. Bizler de kendilerine çalışmalarını kolaylaştırma noktasında yardımcı oluyoruz. Çocuklarımız hazırlayacakları raporu, ilgili mercilere sunacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber