Başçı: Enflasyon hedefimiz için para politikası duruşunu değiştiririz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini değiştirmektense para politikası duruşunu değiştirmeyi tercih ettiğini vurgulayarak, ?Para politikası kararları 2013 yılının ortalarında enflasyonun % 5'lik hedefe ulaşmasına odaklanmaya devam edecektir.? dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarında Türkiye ekonomisi hakkında bir sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, özellikle de cari açık ve enflasyon beklentileri noktasında önemli açıklamalarda bulundu. İç ve dış talep arasındaki dengelenme öngörüldüğü şekilde sürdüğünü kaydeden Başçı, cari açıkta en yüksek seviyenin Ekim 2011'de görüldüğünü hatırlatarak, buradaki iyileşmenin devam edeceğini belirtti.

Başçı, ekonomi ile ilgili güzel beklentileri büyümenin 2012 yılında da devam edeceğini fakat bunun ılımlı seyretmesini ön gördüklerin aktardı.

?ENFLASYONDA TEPE NOKTA BU AY GÖRÜLECEK, MAYIS AYINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ GÖZLENECEK?

Enflasyon konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başçı, enflasyonda tepe noktanın bu ay görülmesini beklediklerini fakat Mayıs ayında enflasyonda önemli bir düşüş gözlenebileceğini dile getirdi. Başçı, enflasyon ile ilgili uyarılarına şöyle devam etti: ?Yılın son aylarında enflasyondaki düşüş hızlanarak devam edecektir. Merkez Bankası enflasyon tahminlerini değiştirmektense para politikası duruşunu değiştirmeyi tercih etmektedir. Para politikası kararları 2013 yılının ortalarında enflasyonun % 5'lik hedefe ulaşmasına odaklanmaya devam edecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber