Manisa Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği başladı

Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği (MEGDER) tarafından düzenlenen ve bir hafta sürecek olan Manisa Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğin açılışı nedeniyle organizasyonun yapıldığı Belediye Fuar Alanı'nda tören düzenlendi. Şenliğin açılışında Manisa Şehzadeleri Mehter Takımı'nın konseri büyük bir beğeniyle izlendi. Açılışa Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, kurum ve daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.Açılışta konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, eğitimin sonuç olarak bir bireyi daha nitelikli hale getirmek için var olduğunu söyledi. Bu gün Manisa'nın sanayide ve tarımda bir Türkiye devi olduğunu belirten Daşöz, ?İnanılmaz kültür ve sanat zenginliklerine, tarihi mirasa da sahip bir şehrimiz var. İşte bunun için bir taraftan devletin bütün kurumları bir taraftan da MEGDER gibi sivil toplum kuruluşlarımız el ele gönül gönüle hedef birliği içinde Manisa'mızın standartlarını yukarılara taşımak, çocuklarımızın eğitimde, kültürde sanatta daha donanımlı hale gelmelerini sağlamamız gerekiyor. Onların, özgüveni gelişmiş erdemli birer birey olarak yetişmelerine el birliği ile destek olmamız gerekir. Bu gayretli çalışmalarından dolayı MEGDER'i tebrik ediyorum.? diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MEGDER'in böyle bir etkinlik gerçekleştirerek, Manisalıları tarihle buluşturduğunu, devletle tanıştırdığını söyledi. Özdağ, ?Eğer siz kendiniz olunsanız, kendi değerlerinize sahip çıkarsanız sizi herkes takdir eder. Eğitim gönüllüleri hayal ettiler, yıllar önceydi. Bunların bir mihmandarları vardı, gönül adamları vardı. Hayal ettiler, yeniden Türkiye büyüsün istediler. Ekonomide, sanayide, kültürde, eğitimde büyüsün istedi. Yeniden büyük olalım istedi. Böyle yola çıktı, tek başınaydı, ama arkasına dönüp bakmadı. Kadirşinas milletimiz yeniden tarihi ile buluşmak, sanatı ile buluşmak kültürel kodları ile buluşmak istiyordu ve buluştular, kocaman halkalar oldular. Şimdi okyanusları kaplıyorlar, dünyanın her yerinde bu gönül insanları var. Sanat var, eğitim var, kültür var, teknoloji var. Sizlere çok teşekkür ediyorum.? dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da hükümetin eğitime büyük önem verdiğini bu nedenle de bütçenin büyük kısmını eğitime ayırdığını kaydetti. Cumhuriyetin 2023'teki yüzüncü yıl hedeflerinin yakalanması için eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Yurttaş, eğitimin sadece devlet eliyle yapılamayacağını, bu alandaki sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının da son derece önemli olduğunu söyledi. Yurttaş, bu güzel çalışmalarından dolayı MEGDER'i kutladığını ve desteklediğini bildirdi.

MEGDER Başkanı Ülker Ercoş da etkinliğin her gününde kabiliyetleri artıracak, eğitim, kültür ve sosyal hayata katkı sağlayacak programların yer aldığını belirterek, şenliğin Manisa adına güzelleri vesile olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. MEGDER tarafından düzenlenen Manisa Eğitim Kültür ve Sanat Şenliği 28 Nisan'a kadar açık kalacak. Çeşitli stantların yer aldığı şenlikte, hafta boyunca çeşitli kültürel, sosyal etkinlikler, paneller ve konserler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber