Eğitimciler, bordro yaktı

Nevşehir'de Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası üyeleri sendika binası önünde bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemde başta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenen Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir'in yanı sıra sendikaya bağlı şube başkanlarının ve yöneticiler ile sendika üyeleri bordro yaktı.

Nevşehir Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, eylemi ? eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve ?eşit işe eşit ücret? düzenlemesinde ?Sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız? diyen hükümet yetkililerine, biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için yaptıklarını belirtti.

Özdemir, "Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. ?Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlere, eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin? çağrısında bulunuyoruz? dedi.

Konuşmanın sonunda ?Eğitim Çalışanıyız, İnsanca Yaşam İçin Hakkımızı İstiyoruz? yazan kokartlarla derslere gireceklerini ilan eden Özdemir, üyeleri ile birlikte yaka kokartlarını taktı. Daha sonra eğitimciler maaş bordrolarını yakarak, yeni bordronun toplu sözleşme masasında eğitim çalışanlarının içine sinecek şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber