Çiftlikten kargoyla sebze meyve alışverişi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İthal ürünlerdeki GDO ve etteki sahtekârlık alışverişte yeni bir dönem başlattı. Tüketici, mevsimlik meyve ve sebzelerini artık şehir dışındaki çiftliklerden sipariş edip kargoyla teslim alıyor

Tavukta antibiyotik, ithal mısırda GDO, ette tağşiş derken gıda ürünleri ile ilgili endişesi artan tüketici çareyi, şehir dışındaki çiftliklerden kargoyla sebze ve meyve getirtmekte buldu. Bu ihtiyaca yanıt veren yerlerden biri de Aydın'daki Gürcan Hanım Çiftliği. Çiftliğin sahibi Nurgil Gürcan, yıllardır İstanbul'daki arkadaşlarına incir, tarhana, pekmez, zeytin ve zeytin yağı gibi ürünler göndermiş. İhtiyaç sahiplerine doğal ve geleneksel yollarla üretilen ürünleri ulaştırma işini zamanla başarılı bir projeye dönüştürmüş. Nurgil Gürcan, ilk aylarda tanıtım paketleri gönderdikleri müşterilerinden bugün ağırlıklı olarak sebze, meyve, salata malzemeleri, yumurta, zeytin ve zeytin yağı, mevsiminde kurutulmuş ürünlere (salça, tarhana, incir ve sebzelerin ve meyvelerin kurutulmuşları) talebi geldiğini söylüyor. Gürcan'ın müşterileri ağırlıklı olarak küçük çocukları olan anneler ile ünlü sanatçılar, sağlık personeli (doktor ve eczacılar), bankaların üst düzey kadın bankaların üst düzey kadın çalışanları ve bazı siyasilerden oluşuyor.

YÜZDE 200 ARTIŞ VAR

Gürcan'ın siparişlerinde sağlıklı gıda konusunda yaşanan tedirginliğin de etkisiyle son iki ayda yüzde 200 oranında artış olmuş. Ürün fiyatlarının pazarda satılan ürünlerden biraz daha pahalı olduğunu ancak yetiştirme, paketleme, kargo ücreti ve KDV düşünüldüğünde bunun normal olduğunu belirten Gürcan, butik bir iş yaptıklarını yüksek miktarlarda üretim yapıp satmak gibi bir hedeflerinin olmadığını söyledi.

HAFTADA 400 AİLEYE KARGO

Şehir dışından gelen talepler için haftada 4 gün ürün kargoladıklarını belirten İpek Hanım Çiftliği yetkilisi Pınar Kaftancıoğlu ise bir haftada 400'ün üzerinde aileye ürün yolladıklarını söyledi. Ağırlıklı olarak sebze ve meyve kargoladıklarını dile getiren Kaftancıoğlu, "Çalışan kadınlar ile yaşlılar, bilinçli üniversite öğrencileri ve hükümet yetkilileri en fazla sipariş gönderen kitle" diye konuştu. Siparişlerde geçen yıla göre ciddi bir artış olduğunu ancak kısıtlı üretim yaptıkları için belirli miktarlara cevap verebildiklerini dile getiren Kaftancıoğlu, "Yeşil sebzelerde bazen daha ucuz olduğumuzu duyuyoruz ama bizim fiyatlarımız da 4 yıldır aynı. Fiyatları pazar şartlarına göre değil maliyetlerimize göre oluşturuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber