Ülkü Ulusoy'lu öğrenciler İzmir'den 5 madalyayla döndü

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 7.si düzenlenen ve ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflardan 2 bin 876 öğrencinin katıldığı Ulusal Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'nda Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu, 5 madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 matematik, 20 fen ve teknoloji olmak üzere toplam 50 sorunun sorulduğu yarışmaya Ankara Sincan Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu'ndan 22 öğrenci katıldı. Yarışmaya yıl boyunca kesintisiz çalışan öğrenciler 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya aldı. Öğrencilerin bu yarışmalar için çok yoğun çalıştığını söyleyen Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu Matematik Olimpiyat Koordinatörü İsmet Topuz, "Başta TÜBİTAK olmak üzere diğer matematik yarışmaları okullardaki çalışmaları hızlandırdı. Bilgi birikimi belirli bir seviyeye geldi ve Matematik alanında madalya almak artık çok zor. Öğrencilerimiz zor geçen bu süreçlerden 2 yıl hazırlanarak başarıya ulaştılar. Madalya alan ve almayan öğrencilerimi kutluyorum." dedi.

Öğrencilerden Burak Öçalan altın, Furkan Buğday ve Onur Sulak gümüş, Mustafa Mart ve Semih Şahan ise bronz madalya aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber