Şırnaklı sivil toplum ve aşiret liderleri saldırıya tepki gösterdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde FEM Dersanesi'nin, kadın kılığına giren bir kişi tarafından uzun namlulu silahla taranması ve bir kişinin yaralanmasına bölgedeki sivil toplum kuruluşlarından sonra aşiret liderleri de sert tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırıya uğrayan dersane önünde bir araya gelen ve Şırnak'taki en büyük 5 aşiret lideri adına konuşan Batüyan aşiretinin lideri Abdullah Demir, kurşunların Şırnak'ın geleceğine sıkıldığını söyledi. Demir, ?Ben bir aşiretin önde gelen reisi olarak, civar aşiretlerce de tanınan biri olarak halkımızın adına, milletimizin adına geçmiş olsun diliyoruz, üzülüyoruz ve üzgünüz.? dedi. Bu memleketin çok güzel insanlarıyla, devletiyle ve kurumlarıyla herkesin bir arada yaşadığını anlatan Demir, ?30 seneye bir yakındır, tabi dış odaklar bu insanları oyuna getirip götürmekteler. Bu memleket bir bağdır. Ama 30 senedir bu bağı dağa dönüştüren insanlar oldu. Tekrar inşallah, önce Allah'a, daha sonra devletimize, devletin başındaki olan insanların sayesinde, hele hele böyle hizmet veren insanların sayesinde bu ülkeyi tekrar güzel bir bağa dönüştürmek gayretindedirler ve inşallah başaracaklardır.? ifadelerini kullandı.

Şırnak Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sabri Şaran ise Şırnak'ın güzide eğitim kurumuna yapılan saldırıdan dolayı kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için geldiğini belirtti. Şaran, ?Bir kez daha eğitimin gerçekten önemli olduğunu, memleketimizin cehalet pençesine düştüğünü bir kez daha bunu idrak etmiş olduk yaşanmış bu hadiseden dolayı. Tabi ki bizim temennimiz, bizim isteğimiz burada Şırnak birincisini çıkarmış bir eğitim kurumuna kurşun sıkmak bizi derinden üzmüştür. Bunu herkes bilsin ki bu kurşun Şırnak'ın geleceğini, Şırnak'ın imajını değiştirecek, tarihlere imzasını atacak genç nesillerimize atılan bir kurşundur.? diye konuştu.

Dershanenin Şırnak bölgesinde yapmış olduğu eğitim faaliyetlerini yakinen takip ettiğini anlatan Şaran şöyle devam etti: ?Uzun yıllardan beri bölgemizde yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı ciddi anlamda bölgemizde okuma ve okuma şevki ve seviyesi artmıştır. Bu yaptığı fedakar eğitim faaliyetlerinden dolayı bizi Şırnak halkı olarak ciddi anlamada memnun etmiştir. Ben inanıyorum ki bu dersanemize bu eğitim kurumumuza kurşun sıkanlar eğitim kurumunun içine girip iyice tanısalardı o kurşunları sıkmayacaklardı. O kurşunlara siper olacaklardı.?

"ŞIRNAKLILAR OLARAK BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Kendilerini böyle bir duruma düşüren saldırıdan dolayı Şırnaklılar olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Şaran, ?Ben inanıyorum ki bu dersanemize atılan her kurşunlar bizim bölge insanımıza bir gül, bir fidan olarak dönecektir. Bunu herkes bilsin, bu eğitim kurumlarımız bu faaliyetlerini yaptıkları sürece kendilerine son derece destek verdiğimizi, kendilerinin yanlarında olduklarımızı belirtmek istiyorum.? diye konuştu.

Şırnaklı vatandaşlardan Ayhan İşlek ise saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, ?Yıllardan beri ilçemizde eğitime katkı sunan ve gençlerimizi üniversiteli yapan, en güzel üniversitelere öğrencilerimizi yerleştiren böyle dershane saldırılarına kesinlikle vatandaş olarak, esnaf olarak karşıyız ve tasvip etmiyoruz. İnşallah bu tür olaylar bir daha olmaz. İlçemizin kalkınmasına ve kalkınmasına katkı sunan, eğitime katkısı olan bu tür dersanelerin silahlarla, mermilerle değil gül atılmasını güllerle anılmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber