Yapay gölette şampiyona hazırlığı

Harran Üniversitesi (HRÜ) Durgunsu Kano Takımı, gelecek ay yapılacak Üniversiteler Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası'na yapay gölette hazırlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 2002 yılında kurulan ve birkaç yıl üst üste önemli başarılar elde eden takımın bazı sporcuları milli takıma kadar yükseldi.

Öğrencilerin mezun olmasının ardından altyapıdan yeterli sporcu yetişmemesi nedeniyle bir süre aksayan çalışmalar, bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerinin takıma dahil edilmesiyle yeniden başladı.

Aralarında bayan sporcuların da bulunduğu 25 öğrenciden oluşan takım, Üniversiteler Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası'na Osmanbey Yerleşkesi'nde 60 dekarlık alana kurulu, 1,5 metre derinliğindeki yapay gölette hazırlanıyor.

Haftanın bir kaç günü yapılan denge, kondisyon ve dayanıklılık antrenmanlarında, üniversitenin diğer öğrencileri de izleme ve takımı destekleme imkanı buluyor.

-Sporcuların gözü milli formada

HRÜ Durgunsu Kano Takımının antrenörü Abdurrahman Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda çok yetenekli sporcular bulunduğunu belirterek, amaçlarının Şanlıurfa'yı su sporları konusunda Türkiye'de söz sahibi yapmak olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda takımın antrenmanlarını Osmanbey Yerleşkesi'nden geçen sulama kanalında yaptığını, ancak yapay göletin inşa edilmesinin ardından hazırlıklarını burada sürdürdüklerini aktaran Demir, ilerleyen dönemlerde Atatürk Barajı, Bozova ve Halfeti'deki göletleri de kullanmak istediklerini dile getirdi.

Sporcu sorunu yaşamamak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle minikler ve gençleri takıma dahil edeceklerini anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Takımda çok yetenekli sporcular bulunuyor. Amacımız Şanlıurfa'yı, su sporları konusunda Türkiye'de söz sahibi yapmak. Şu anda aktif olarak 25 sporcumuz var. Zamanla bu sayıyı artırmak istiyoruz. Diğer bölümlerden de öğrenci alıyoruz. Amacımız gelecek ay yapılacak şampiyonada derece elde etmek. Daha sonra federasyonun düzenlediği diğer yarışmalara da katılmak istiyoruz. Yıllar önce yakaladığımız başarı ve takım ruhunu yeniden kazanmak istiyoruz."

Çoğu ilk kez geçen yıl tanıştığı kano sporunda kendini geliştirme imkanı bulan sporcular ise amaçlarının milli takıma seçilmek olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber