Yargı, neden her defasında bu adamı serbest bırakıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 112 Acil Servis çalışanlarını dövüp istasyonu döner bıçağıyla basan saldırgan, her seferinde ifade verip serbest bırakıldı

İzmir'de uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Erhan Kıl, sağlık çalışanlarının kâbusu haline geldi. Kıl 20 günde 17 sağlık personeline üç saldırı gerçekleştirdi. Kendisinden şikâyetçi olan sağlık çalışanlarını tehdit eden Kıl, her seferinde serbest bırakıldı.

Erhan Kıl 20 gün önce Karabağlar'daki 112 Acil Servis istasyonuna giderek muayene olmak istedi. ?Burası sağlık merkezi değil mi, beni tedavi edin? diyen Kıl, istasyon çalışanlarına saldırdı. Sağlık çalışanları durumu polise bildirdi.

Kıl, bunun üzerine ?Beni nasıl şikâyet edersiniz? diyerek döner bıçağıyla yeniden istasyona saldırdı. 15 kişiye saldıran Kıl'ı üç sağlık görevlisi zorla durdurabildi. 112 çalışanları Bekir Gürel, Gürkan Denizçelik ve Emin Ölmez şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Kıl, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

?Sahte ihbarla çağırdı?

112'ye bir kahvehanede fenalaşan hasta ihbarıyla harekete geçen 112 görevlileri karşılarında Erhan Kıl'ı görünce hemen uzaklaştı. Görevliler Kıl'ın sahte ihbarda bulunduğu ve can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle polisi aradı. Polis, Kıl'ı ararken arkadaşlarınca İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Kıl, tehditlerle tedaviyi kabul etmedi. Yakınlarının isteği üzerine sakinleştirici iğne yapılan Kıl, Acil Servis Doktoru Neslihan Satılmış ve hastane görevlisi Metin Can'ı darp etti. Karakola götürülen Kıl, ifade verip yine serbest bırakıldı.

?112 istasyonlarını koruyamıyoruz'

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Sorumlusu Müdür Yardımcısı ve Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Turan Sofuoğlu: İzmir'de 100'e yakın 112 istasyonu var. Hastane dışındakilerin güvenliği hastanelerdeki kadar iyi değil. Her istasyonda malesef birer polis bulundurulamıyor. Bu saldırılar daha önce de yaşanıyor ancak fazla dillendirilmiyordu. Toplumda duyarlılık arttı. Artık her saldırı haber oluyor. Savcılığa gidip kamu kurumu olarak bu kişi hakkında şikâyette bulunacağız. Serbest olmaması gerekiyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer: Ne zaman olumsuz bir durumla karşılaşılsa sağlık çalışanına şiddet uygulanıyor. Toplumda artık her gün şiddet var.

İzmir Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Veli Atanur: Asıl muhatap Sağlık Bakanı'dır. Tam Gün Yasası'ndan itibaren başta hekimler olmak üzere saldırılar arttı. Hastalara ?Bunlar zaten kötü, dertleri para, hastaları soyuyor? algısı oluşturularak itibarsızlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber