ÇÖMÜ ile Joetsu Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Japon Joetsu Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Joetsu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Takashı Watanabe, Joetsu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Akira Kato, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yoshinobu Tokita, Rektör Özel Yardımcısı Prof. Dr. Kenji Mizuhara, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomoyuki Kawamura, araştırmacı Haruo Aoki, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni ziyaret edip Eğitim Fakültesi Japonca Öğretmenliği Bölümü hakkında bilgiler aldı.

Rektör Ramazan Aydın'ı makamında ziyaret eden Japon heyetin talebiyle, ÇOMÜ ile Joetsu Üniversiteleri arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı. Prof. Dr. Ramazan Aydın ile Prof. Dr. Takashı Watanabe'nin imzaladığı anlaşma kapsamında, eğitim ve araştırma amacıyla kullanılacak yayın ve belgelerin karşılıklı değişimi, öğretim elemanı, araştırmacı ve öğrenci değişimi ve ortak araştırma uygulamaları düzenlemek gibi konularda işbirliği yapılması kararlaştırılırken, işbirliğinin ilk aşaması olarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 3 öğrenci değişimi gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber