?İnternetim Güvenli Olsun' projesiyle 400 aile güvenli internete geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 11:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da güvenli internet kullanımının yaygınlaştırılması için örnek bir proje hayata geçirildi. Proje birlikte 400 aile güvenli internete geçti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER)'nin ortaklaşa düzenlediği ?İnternetim Güvenli Olsun' bilgilendirme projesi büyük ilgi gördü. Okullarda velilere ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan ilçelerindeki 40 ilköğretim okulunda 2 bin öğrenci ve çok sayıda velilere güvenli internet kullanımı konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzmanlarınca 5 gün süreyle bilgi verildi. Proje sonunda 400 aile güvenli internete geçti.

SEDER Başkanı Ramazan Bayraktar, çocukların ruh ve beden sağlığının korunabilmesi için güvenli internet kullanımının çok önemli olduğunu söyledi. İnternetteki zararlı içerikli sitelerin öğrenciler üzerinde olumsuz tesirler meydana getirebileceğini vurgulayan Bayraktar, bu bakımdan güvenli internet kullanımının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Proje süresince velilerin güvenli internetin önemini anladığını ifade eden Bayraktar, ?Bilgilendirme toplantılarımızdan sonra yüzlerce aile çocukların geleceği için güvenli interneti tercih etti.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber