TEDAŞ görevde ölen işçinin elektriğini kesti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşkale'de Karasu-2 Baraj Göleti'nde ölen TEDAŞ işçilerinden Feridun Öztürk'ün evindeki elektriğin borcundan dolayı kesildiği öğrenildi.

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karasu-2 Baraj Göletinde ölen TEDAŞ işçilerinden Feridun Öztürk'ün ailesinin yaşadığı evin elektriğinin kesildiğini doğruladı.

Öztürk ailesinin şuanda elektriğinin olduğunu ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

''Bir iki saat elektriği kesmişler, açtırdık biz. Sonuçta borcu ödenmemiş, ilden gelen ekip habersiz bir şekilde elektriği kesmiş, sonra da bizim arkadaşlar hemen müdahale edip elektriği yeniden bağlandı. Aile zaten kirada kalıyordu. Ev başkasının üzerine kayıtlı. Durumu bilmedikleri için...Olay bizimle alakalı değil. Biz müdahale ettik, gerekeni yaptık. Sonuçta biz hemen elektriği bağladık. Elektrik kesilmiş, biz bir-iki saatte yeniden açtırdık.''

Karasu-2 Baraj Göletinde hayatına kaybeden ailelere nakdi destek sağladığını hatırlatan Karabulut, ''Vakıflar aracılığıyla ilgili kişilere yardım yapılmıştı. Herbirine 2 bin lira yardım ettik, maaşlar bağlanana kadar'' diye konuştu.

-Abone başka isme kayıtlı-

TEDAŞ İşletme Şefi Yalçın Turdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Feridun Öztürk'ün kirada oturduğu evin elektrik aboneliğinin Erol Dumanlı ismine kayıtlı olduğunu, borcundan dolayı yanlışlıkla kesinti yapıldığını belirtti.

Turdağ, şunları söyledi:

''Kesme ekibi ilden geldi. Bizden, vefat eden arkadaşların evlerinin adresini istediler; hem taziye vermek hem de varsa borçları kesinti yapmamak için. Biz de adresleri verdik. Ekip, olayda vefat eden Rıdvan Takım ile Mustafa Arifoğulları'nın evine giderek taziyelerini iletmişler. Şahin Baykal köyde yaşıyordu. Feridun Öztürk de köyle bağlantılı olduğu için gitmemişler. Feridun Öztürk, ilçede ev kiralamış aboneliği de başkasının üzerine. Kesme ekibimiz bu eve giderek, kimseyi bulamamışlar, Erol Dumanlı üzerine kayıtlı olan aboneliğin elektriğini kesmişler. Durum daha sonra bize intikal ettiğinde yanlışlık anlaşıldı ve yeniden elektrik verildi.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber