Çarşamba'nın jeotermal kaynakları araştırılıyor

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir öncülüğünde Çarşamba'da jeotermal kaynakların araştırılması için çalışma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarıyla görüşen Demir, çıkan verilerin değerlendirilmesi için gerekli görüşmeleri yaparak işin takipçisi oldu. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'la ilçede çıkan jeotermal kaynakların değerlendirilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan'la görüştü. Çarşamba'nın üstü kadar yeraltındaki kaynaklarının da değerli olduğunu kaydeden Demir, "İlçemizde çıkan sıcak suyun miktarının belirlenmesi, her alanda olumlu katkı sağlayacaktır." dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Türkiye Petrol Ortakları Anonim Şirketi (TPAO) tarafından ocak ayında petrol ve doğalgaz araması için açılan 'Çarşamba 1' kuyusunda sıcak su olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in yanına giderek, çıkan verilerle ilgili değerlendirilmesi için kendilerine öncülük etmelerini istedi. İstekleri karşılıksız bırakmayan Milletvekili Demir, Kaymakam Yıldız'la birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarıyla görüştü. Demir, "Ocak ayında doğalgaz ve petrol için Çarşamba'da açılan kuyuda sıcak su olduğu belirtildi. Çıkan verilerin değerlendirilmesi ilçe adına çok önemli. Çünkü çıkacak sıcak suyla elektrik santralleri, büyük sera alanları, turizm ve sağlık tesisleri kurulabilir. Su evlerin ısıtılması gibi pek çok alanda kullanılabilir. En az petrol kadar önemli olan bu enerji kaynağının ilçemizde olup olmadığı, varsa miktarıyla ilgili çıkan verilerin ivedilikle değerlendirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız da ilçede termal kaynaklarla ilgili araştırmalar yaptıklarını belirterek, "Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu kendisine iletir iletmez bize öncülük etti. Jeotermal kaynakların bulunmasıyla ilgili Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden hocalar gelerek bazı araştırmalar yaptı. Termal kaynakların tespiti ilçemizde bir umut olacaktır." diye konuştu.

Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal'ı arayarak, verilerin değerlendirilmesiyle ilgili talimat verdi. Mercan, kısa sürede sonuç alınması için gerekeni yapacaklarının müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber