ODTÜ Rektörü: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ölümle tehdit ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, "Kurumları kurum yapanın, insan olduğunu" belirterek, "Kurumu yok etmenin en kolay yolu, bir kısım isimleri öldürmek, kalanlara da korku vermektir" dedi. Prof. Akbulut, "Üniversitelerinin üzerinde büyük baskı var" diye konuştu.

ODTÜ öğretim üyesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) eski başkanı Prof. Dr. Necdet Bulut'un ismi, ODTÜ Fizik Bölümü'ndeki bir amfiye yeniden verildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Akbulut, törende yaptığı konuşmada, 26 Kasım 1978'de uğradığı silahlı saldırı sonucu 8 Aralık 1978'de hayatını kaybeden Bulut'un, hem Türkiye hem de üniversitesi için büyük kayıp olduğunu söyledi. "Kurumları kurum yapan, insanlardır. Kurumu yok etmenin en kolay yolu, bir kısım isimleri öldürmek, kalanlara da korku vermektir" diye konuşan Akbulut, üniversitelerinin üzerinde de çok büyük baskılar olduğunu, ancak çalışanları umutsuzluğa sürüklememek için bir çok konuyu gündeme taşımadıklarını ifade etti.

Konuşmasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'la yaptığı konuşmayı da aktaran Prof. Dr. Akbulut, rektör üzerinde büyük baskılar olduğunu, ancak Aşkın'ın hala görev başında olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Akbulut, "Rektörün altındaki arabayı aldılar, yeni araba almasına engel oldular, kendi arabasıyla gidip geliyor. Ölüm tehditleri alıyor, attığı her adımda milyar liralık zimmet çıkarıyorlar, bıktırıp istifa ettirmeye çalışıyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber