Ekmek kırıntısı cinayeti sanığına 7 yıl hapis

Bursa'da, ekmek kırıntısına bastığı için tartıştığı zihinsel engelli şahsı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen yaşı küçük zanlı 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme, son sözünde gözyaşlarına boğulan sanığa irade ehliyetinin zayıf olduğu gerekçesiyle indirim yaptı. Tutuklu sanığa yardım ettiği iddiasıyla yargılanan arkadaşı ise beraat etti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan yargılanan ve yaşının küçük oluşu sebebiyle 12 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık K.A. (17), bugün son kez hakim karşısına çıktı. "Kasten öldürme suçuna yardım ettiği" iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi talep edilen S.Ç. (19) ise bugünkü celseye katılmadı.

Geçen yıl temmuz ayında Mollafenari Mahallesi'nde ekmek kırıntısına bastığı için tartıştıkları zihinsel engelli Lütfü Bulur'u (48) sokak ortasında bıçaklayarak öldürülmekle suçlanan sanık K.A., son sözünde gözyaşlarına boğuldu. Çok pişman olduğunu söyleyen K.A., ''Ben kötü bir insan değilim. Ben karıncayı bile incitemem. Maktul, arkadaşıma küfredip bana saldırmaya başladı. Bunun üzerine bu olay meydana geldi. Çok pişmanım. Adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.

Mahkeme, tutuklu sanık K.A.'ya önce "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi; ardından sanığın suçu ağır tahrik altında işlemesi, yaşının küçük oluşu, duruşmadaki iyi hali ve irade ehliyetinin zayıf olduğu gerekçesiyle cezasını 7 yıl 4 ay 10 güne indirdi. Mahkeme heyeti, S.Ç.'nin ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber