Bucak'ta öğrenciler Hz. Muhammed'in hayatından sınav oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde ortaöğretim okulu öğrencileri Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen bilgi yarışmasında ter döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinesinde Milli Eğitim ve Müftülük işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen 'Peygamber Efendimiz(SAV)'in Hayatını Anlamak' konu başlıklı yarışmaya ilçe genelindeki tüm ortaöğretim okullarından katılım oldu.

İlahiyatçı Yazar Salih Suruç'un 'Peygamber Efendimiz'in Hayatı' adlı kitabından sınava giren bin 100 öğrenciden dereceye giren ilk 10 öğrenciye törenle ödül verildi. Bucak Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleşen ödül törenine Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk, Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Dereceye giren ilk 3 öğrenciye laptop ve umre ziyareti, diğer 7 öğrenciye notebook hediye edildi. Yarışmada birinci olan Etga Köprücü'nün umre ödülünü sponsor olan Akdeniz Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarı, ikinci Ebubekir Kartal'ın yine sponsoru olan Antalya Sevde Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Önder, üçüncü Zahide Adıklı'nın ödülünü ise ismini açıklamak istemeyen hayırsever kişinin yerine Kaymakam Hacıbektaşoğlu verdi. Kaymakam Hacıbektaşoğlu, Hz. Peygamber'i anlamanın önemine değinerek, "Bizler her zaman Efendimiz'in hayatını okuyup ve uyarak hayatımızı yaşamamız gerekiyor." dedi.

Programda daha sonra Yazar Senai Demirci, Hz. Muhammed(SAV)'in hayatından kesitler sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber