Tunceli'de maddi durumu iyi olmayan gençler evlendirilecek

Tunceli'de hayata geçirilen proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 50 çift evlendirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Valiliği, Tunceli Üniversitesi, İl Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ve Mehir Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülecek çalışmayla, maddi durumu iyi olmayan 50 çiftin evlendirileceği belirtildi.

Polisevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Şube Başkanı Ali Ekber Yurt, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Eylem Mut ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Taşkesen, Tunceli'de birçok kişinin çocuklarına iş istemek için kendisini ziyaret ettiğinde, ailelerin çocuklarının maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemediğinden yakındığını belirterek, yapacakları çalışmayla 50 çifti evlendireceklerini ifade etti.

Başvuruların başladığını ve 31 Mayıs'a kadar devem edeceğini dile getiren Taşkesen, toplu evlendirme töreninin 30 Haziran 2012 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Taşkesen, evlendirilecek çiftlerin, muhtarlar, SYDV ve İl Müftülüğünce tespit edileceğini sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber