Eğitim-Bir-Sen'den ek ödeme eylemi

Eğitim-Bir-Sen, Maliye Bakanlığı önünde ve 81 ilde PTT önlerinde eylem yaparak, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi ve Ankara şubelerinin Maliye Bakanlığı önünde ortaklaşa düzenlediği eylemde, çeşitli sloganlar atıldı. Burada konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, geçen hafta, Türkiye genelinde toplu sözleşme masasına ilişkin taleplerini açıklayarak, 4/C'li personel, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci ve tüm eğitim çalışanları adına alanlara çıkarak eylem yaptıklarını hazırlattı. Özer, ?Bu hafta ise ek ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için alanlardayız.? dedi.

666 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamuda aynı unvanda çalışan personele yönelik 'Eşit işe eşit ücret' düzenlemesiyle denge sağlamaya çalışıldığını ifade eden Özer, ?Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanı, diğer kurumlarda aynı unvanda çalışan bulunamadığından, muadili yok diye ek ödeme artışında kapsam dışında tutulmuştur. ?Muadilimizi bulamayan' hükümet yetkililerine, ?Buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz' demek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alınterimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz. ?Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlere, ?Eğer büyüme varsa, büyümeyi maaşlarımızda ve mutfağımızda hissetmek istediğimizi belirtiyoruz.? şeklinde konuştu.

Hükümetin, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirdiğine dikkat çeken Özer, "Eğitime en fazla payın ayrılmasından, eğitim çalışanları olarak memnun olduğumuzu fakat eğitime ayrılan pay ile eğitimciye ayrılan pay arasında uçurum olduğundan dolayı asla memnun olmadığımızı söylemek istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Özer, ?ek ödeme' mağduriyetinin masada telafi edilmesini beklediklerini kaydetti. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber