Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Fethiye - Marmaris etabı, tamamlandı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 132 kilometrelik Fethiye - Marmaris etabını, Rabobank Takımı'ndan Mark Renshaw, kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris rıhtımında sona eren Fethiye - Marmaris etabında Mark Renshaw 3 saat 14 dakika 2 saniye ile birinci, GreenEdge Takımı'ndan Harley Matthew, tekerlek farkıyla ikinci, üçüncülüğü ise yine tekerlek farkı ile Type1-Sanofi'den Daniele Colli elde etti.

Genel Ferdi Klasman birinciliğine yükselen Konya Torku Şekerspor takımının Bulgar Bisikletçisi İvalio Gabrovski, Marmaris - Turgutreis etabında da Turkuaz mayoyu giyecek. Gabrosvki, Genel Ferdi klasmanda 13 saat 57 dakika 5 saniye birinci durumda bulunuyor.

Etapta dereceye girenlere ödüllerini Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat verdi.

Tura, yarın 178 kilometrelik Marmaris - Turgutreis etabı ile devam edilecek.

HAK ETTİĞİMİ ZANNEDİYORUM

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabını birincilikle bitiren Rabobank bisikletçisi Mark Renshaw basın toplantısında, "Çok çalıştım. Burada olmaktan mutluyum. Hak ettiğimi zannediyorum." dedi.

Renshaw, finişin çok zor olduğunu, yarış boyunca da çok büyük bir mücadele yaşandığını belirterek, "Bu etapta iki yıl önce Greıpel ile birlikte idim. O zaman Visconti kazanmışt bu etabı. Arkadaşlarım çok yardım etti. Goss ile finişe girdiğim anda kazanacağımı hissettim." dedi.

Renshaw, "Cavendish ile birlikte çalışmıştım. Tecrübe kazanmamda onun da büyük katkısı var. Türkiye turu, çok iyi bir hazırlık yeri. Bunu yapanlara çok teşekkür ediyorum. Düz ve kolay etapların yanında çok zor etaplarda var. Giro İtalya öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Bugün benim için çok özel bir gün. Avustralya'da Anzak günü. Burada onlarıda anıyorum. Herkesin acısını paylaşıyorum. Birinciliğimi Anzak halkına armağan ediyorum." diye konuştu.

İVALİO GABROVSKİ: TURKUAZ MAYOYU KOLAY KOLAY BIRAKMAM

Basın toplantısına daha sonra gelen Konya Torku Şekersporlu İvalıo Gabrovski ise "Türkiye adına yarışmaktan çok sevinçliyim." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Etap zordu. İlk 50 kilometre sürekli ataklar vardı. Son 30 kilometre grup birleşti. Toplu bir finiş oldu. Sonuna kadar Turkuaz Mayoyu taşımaya çalışacağım. Tüm atakları kovaladım. Zaten bu görevim. Vınokourov'u takip ettim çünkü o da büyük bir sporcu. Evet güçlüyüm ve başaracağım. Türk halkınının beni desteklediğini hissediyorum. Zaten öyle olmasa elime Türk bayrağını alıp sevinmezdim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber