Arabuluculuk sistemi geliyor

TBMM Adalet Komisyonu, hukuk uyuşmazlıklarının ''arabuluculuk'' yoluyla çözümünü düzenleyen tasarıyı, alt komisyon raporu üzerinden görüştü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yılda 6 milyon dosyanın, dava dosyasına dönüştüğü yargılama sisteminde mahkemelere intikal eden iş yükü azaltılmadıkça, alternatif çözüm yolları kullanılmadığı müddetçe yargının hızlandırılmasını sağlayamayacaklarını bildirdi.

Ergin, ''Alacak veya tazminat konularındaki uyuşmazlıklar arabulucuya götürülebilecek. Boşanma davası arabuculu ile çözülemeyecek, ancak anlaşmalı boşanma davalarında çocuğun velayeti ve ortak mallar konusunda arabulucuya gidilebilecek. Tazminat ve iş yükü davaları arabulucuya götürülebilecek'' açıklamasında bulundu.

''O gelecek, bugün müdür?''

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, tasarının Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti. Tarhan, tasarının, yargı alanındaki egemenliğin ve yetkinin belli kişilere ve zümrelere devrini öngördüğünü öne sürdü. Tarhan, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan, bir konuşmasında, 'farklı inanç gruplarının gerekirse kendi yargılamasını yapmasının mirasçılarıyız. Gelecekte de böyle öncü bir rol üstleneceğiz' demişti. O gelecek, bugün müdür? diye sormak istiyorum.''

Biz de onu arıyorduk

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyonda bazı baroların başkanlarının da bulunduğunu belirterek, ''1996'da zorunlu olarak bıraktım avukatlığı. Milletvekillerinin avukatlık yapamayacağına ilişkin önergenin mimarıyım ben'' dedi.

Bunun üzerine MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk'ün, ''Biz de onu arıyorduk'' sözleri gülüşmelere yol açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber