Suriye'den Türkiye'ye kaçmak zorlaştı

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, kaçış noktalarının askerler tarafından kapatılmasıyla Türkiye'ye gelişlerin çok zorlaştığı belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BM'nin, Suriye yönetimine tanıdığı sürenin dolmasının ardından halen olayların devam ettiği İdlib kentine bağlı Beşiri köyünden kaçan ve bir hafta süren zorlu yolculuğun ardından Reyhanlı'ya bağlı Bükülmez Köyü sınırından Türkiye'ye giriş yapan M.B. (23), Reyhanlı çadırkentinde, ülkesindeki iç savaşın biteceği günü bekliyor.

AA muhabirine, ülkesinde ve yaşadığı köydeki son durum hakkında bilgi veren M.B, Suriye askerlerinin, ateşkesten beş gün sonra köylerine girerek, tüm evleri yakıp yıktığını, insanların üzerine kurşun yağdırdığını söyledi.

Suriye'de karışıklığın başladığı dönemde ailesini Türkiye'ye gönderdiğini, kendisinin de uzun süre evlerinin yıkılmasını, yağmalanmasını önlemek amacıyla köyde kaldığını anlatan M.B, askerlerin köye düzenlediği son saldırıdan canını zor kurtardığını ve köyden kaçmak zorunda kaldığını ifade etti.

M.B, askerlerin köye düzenlediği saldırının ardından Türkiye'ye gelmek için yola çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

''Bir hafta önce köyden yola çıktım ve askerlere yakalanmamak için günlerce aç, susuz kalarak Türkiye'ye ulaştım. Dağlık bölgede gündüzleri sürekli saklanıyor, geceleri ise yola koyuluyordum. Yiyecek bir şey bulamadığım için de dağda ne bulsam onu yiyordum. Suriye askerleri kaçış noktalarını tuttuğu için uzun süre saklanmak durumunda kaldım. Askerlerin boş bir anını yakalayınca da Türkiye sınırına doğru kaçarak canımı zor kurtardım. Önceki zamanlara göre şimdi kaçmak daha zor. Gelmek isteyen çok kişi olmasına rağmen, beraberlerinde kadın, yaşlı ve çocuklar olduğu için gelemiyorlar. Çünkü askerlere yakalanırlarsa hepsini öldürürler.''

Operasyonlarda 25 kişi öldü

Suriye'de devam eden çatışmalarda 7'si asker, 25 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün Duma'da 6, Hama'da 5, İdlib'de 3, Şam banliyölerinde ve Humus'ta ise 2'şer kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Şam'ın Harasta Mahallesi'nde muhaliflere yönelik gözaltıların olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber