Şiddete Meclis araştırması

TBMM Genel Kurulu'nda, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Meclis Araştırması açılması kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Genel Kurulu'da, AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş'in, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dair gündemdışı konuşmasına, Hükümet adına yanıt verdi. Bakan Akdağ, doktor Ersin Aslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine de değindi. Akdağ, ''kendini bilmez maganda ruhlu, sosyopatların sağlıkçılara saldırılarının, vatandaşların sağlıkçılara tepkisi gibi algılanmamasını'' isteyerek, ''Bu ülkenin vatandaşları, sağlıkçıların kıymetini bilen insanlardır. Kim bir sağlık mesleği mensubuna fiske vurursa, Sağlık Bakanı'nı karşısında bulacaktır'' dedi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tam da bu acıyı yaşarken bu sefer Van'dan kötü, ağır bir haber geldi. Bir milletvekili, bu yaralı şehirde, deprem esnasında ve sonrasında büyük hizmetler veren Van Bölge Hastanemizde, bu hizmetlerde büyük emeği olan bir doktora el uzattı. Bu da bizi derinden yaraladı. İl valisine rica ettim, doktor ve eşi ile hastane başhekim vekiline koruma verildi. Bu duruma yarın TBMM ne der göreceğiz, savcılık fezleke hazırlıyor. Ancak bu duruma öncelikle BDP'nin müdahale edeceğini düşünüyor, umut ediyorum. Böyle bir fiilin bana göre sonucu, bu milletvekilinin partiden ihraç edilmesi olmalıdır.''

Şiddete başvuranın yakasını bırakmayacağız

Genel Kurul'da, gündemdışı konuşmaların ardından AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin; sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili verdiği araştırma önergelerinin birleştirilerek görüşülmesine geçildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önergeler üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, ''Bir sağlıkçıya karşı, görevi başında herhangi bir sözlü ve fiili saldırı olmuşsa savcılığa bildirilmemesi, kanun önünde suçtur'' dedi. Bakan Akdağ, ''Kim şiddete başvurursa, onun yakasını bırakmayacağız'' şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Ayhan

Önerge sahibi olarak konuşan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ''Eğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, münferit olay olsaydı, konuyu bugün burada görüşmezdik. Bir hastaneye gittiğimde, iş kazası nedeniyle gelen vatandaştan para istendi, kargaşa çıktı, dindirmeye çalıştım. Ama bir milletvekili gelip benim orada şov yaptığımı söyledi'' dedi.

Komisyonun çalışma süresi 3 ay

Önergeye ilişkin CHP Milletvekilleri Candan Yüceer, Özgür Özel, Nurettin Demir, Muharrem Işık da söz aldı.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Meclis Araştırması açılması kabul edildi. Komisyon 17 kişiden oluşacak, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. Komisyonunun çalışma süresi 3 ay olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber