Manisa'da 30 bin dekar alan su baskınından etkilendi

Manisa'da Demirköprü Barajı'nın kapaklarının açılması sebebiyle 30 bin dekar tarım arazisinin su baskınlarından etkilendiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Manisa genelinde 27 bin dekar bağ ile 3 bin dekar yem bitkisi ve sebze yetiştiriciliği yapılan 30 bin dekar alanı su bastığı belirtildi.

Yağışlara bağlı olarak su miktarının artmasıyla Gediz Nehri'nin, yer yer yatağından çıkarak çevre araziye yayıldığı ifade edildi. İl merkezine bağlı Sultan Çakal Azmağı Dar Köprü mevkisinden başlayarak Ayvalık Tımarı, Çakal Azmak Tımarı ve Çifte Damlar mevkisinde yaklaşık 9 bin dekar, Güzelköy ve Gölköy tımarlarında 11 bin dekar, Manisa Muradiye yeni çevre yolu, Kuşlubahçe, Kocakumlar, Tepe Tımarı, Karaca Ahmet, Akkoyun ve Düğlek Tımarı'nı da içine alan alanda 10 bin dekar olmak üzere 30 bin dekar alanda su baskını oldu. Baskına maruz kalan alanın yaklaşık 27 bin dekarında bağ, 3 bin dekarında yem bitkisi ve sebze yetiştiriciliği yapıldığı belirtildi. Suların çekilmesiyle birlikte, mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gerekli hasar tespitleri yapılarak çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi yönünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde ve ilgili kuruluşlarla iletişime geçilerek çalışmalara başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber