Balık sayısında artış

Deniz kıyı koruma alanları projesi çerçevesinde balıkçılığın yasaklandığı gökova bölgesindeki 6 noktadan sadece bir noktada bir yıl içinde balık sayısında yüzde 19 oranında artış sağlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanlarının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Gökova körfezindeki altı bölgede balık avlanma yasaklanmıştı. 11 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yasaklama sonrası balık avlamanın yasaklandığı alanlarda balık sayısında ve balık boylarında artış görüldüğü açıklandı.

Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Harun Güçlüsoy, Gökova Körfezi'ndeki balık avlama alanlarının balıkçı kooperatifleri tarafından belirlendiğini belirtirken, bir yıl içinde sadece bir noktada yapılan araştırmada yüzde 19 oranında artış görüldüğünü açıkladı. Güçlüsoy, ?Balık avlama yasağı olarak belirlenen alanlar Akçapınar-Akyaka ve Akbük Su Ürünleri Kooperatifleri tarafından belirlendi. Bir yıl süre ile avlanma yasağının bulunduğu Akyaka Azmağı, Boncuk koyu, İngiliz Limanı, Bördübet Koyu, Akbük ve Çamlı köyünde yasaklamanın ardından balık boylarında önemli artışlar oldu. Bunun yanında sadece bir noktada yaptığımız araştırmada balık sayısında yüzde 19 oranında bir artış gerçekleşti. Bu da balık neslinin devamı ve balıkçılarımızın ekonomik değer olarak ileriye dönük önemli kazanımlar elde etmesine neden olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber