Akşit: Ben kendim istifa etmedim. İşlem Başbakan'ın taktiridir.

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabinedeki görevinden istifa eden Devlet Bakanı Güldal Akşit, "Ben kendim istifa etmedim. Bu, sayın Başbakanımız'ın takdiri" dedi.

Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na gelen Devlet Bakanı Güldal Akşit, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşit, görevden kendi isteğiyle istifa etmediğini belirterek, "İstifam, sayın Başbakanımız'ın taktiridir. Bu görevi 2.5 yıl kesintisiz yapan azdır. İnşallah hayırlısı olur. Umarım benim yerime gelen arkadaş başarılı olacaktır. Ben kendim istifa etmedim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kabinede sürpriz bir revizyon yaparak, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün görevlerinden istifa ettiğini bildirmişti. Yapılan açıklamada, Devlet Bakanı Güldal Akşit'in yerine İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in yerine Tabzon Milletvekili Faruk Özak, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün yerine de Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker'in atandığı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber