Alternatif Medya'ya yoğun ilgi

Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 12. Düzenlenen kısa adı ANKOS olan Anadolu Üniversiteleri kütüphaneleri consorsiumu Elazığ 'da başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 gün sürecek olan toplantılarda yerli ve yabancı çok sayıda firmanın stand açtığı görüldü. Standlar içinde en fazla ilgili Alternatif Medya standı görüyor.

ANKOS Başkanı Ertuğrul Çimen standların açılışı yaparak daha sonra yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversiteleri kütüphanelerinin 12. consorsiumu toplantısı için Elazığ 'a geldiklerini belirterek,çok çok sayıda yayıncı firma ve üniversite yöneticileriyle birlikte olduklarını söyledi. Çimen," Burada firmalar hem ürünlerini tanıtacaklar, hem ürünleriyle ilgili bilgiler verecekler hem de meslektaşlarımızın soru ve önerilerini firmalarla görüşme fırsatı bulacaklar. Toplantının bir özelliği Güney Afrika dan Ellen Tays 'ın burada olması diğer özelliği ise bizim açımızdan Elazığ 'da çok sıcak karşılandık. Toplantılarımızı Elazığ valisinin gelmesi bizlere sevindirdi. Toplantı üç gün sürecek. Son gün yurt dışından gelenler için Elazığ gezisi düzenlenecek" dedi.

Haccetepe üniversitesi standı görevlisi Haydar Yalçın 'da "2010 yıllında başladık bilimsel araştırmalar projesi olarak, iletişim fakültesi tarafından seçilen 1200 DVD bunlar güncel filmlerden oluşan bir koleksiyondu. Bunlar Alternatif medyanın çözümü ile sisteme aktarıldı eş zamanlı çok kullanımlı bir şekilde isteyenlerin ve akademisyenlerin kullanımına sunuluyor. Genel olarak telef hakların ında önünü geçtiğimizi düşünüyorum bu konuda.Yakın zamanda hayata geçirmek istediğimiz bir şey daha var, uzaktan eğitimle, da yabancı öğrencilere video ve ses materyali konusunda bir çalışmamız olacak." Dedi.

ANKOS toplantılarının standlarında en çok ilgili Alternatif Medya standı görürken Stand sorumlusu Çağrı Erdoğan, Alternatif Meydanın medya sektöründe uzun yıllardın edindiği tecrübelerini günümüz teknolojisiyle birleştirerek, kurumsal müşterilerine dijital iletişim platformunda sunan ve sunduğu bu platformlarla ulusal müşterilerini bir adım daha öne geçirmeyi hedefleyen bir firma olduğunu söyledi. Çağrı Erdoğan," Çözümler arasında dokunma tik ekranlar, bilgilendirme ekranları ve dijilap uygulamaları vardır. ANKOS da dijitalap ve eğitim çözümleri adı altında topladığımız diğer uygulamaları tanıtmak için buradayız. Eğitim çözümlerimiz aslında üniversite içinde akademik kadro ve öğrenci yakınları ve üniversite çalışanlarını tam amaçla bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Şu anda da bilgilendiriliyor ama çok çok ciddi yatırımlar yapılarak bu bilgilendirmeler yapılıyor ve tam anlamıyla hedef kitleye ulaştırılamıyor. Alternatif Medya eğitim çözümlemeleri olarak bu bilgilendirmeleri tam anlamıyla hedef kitleye ulaştırmasını ve ciddi bütçeler yerine çok cüzi rakamlarla bu işin yapılmasını amaçlıyor. Bu eğitim çözümleri ada altın topladığımız beş ana maddeden biri dijital bilgilendirme ekranları bu ekranlarla öğrenciler öğrenci yakınları gibi gerekli bilgilendirmeye ihtiyaç olan kişilere direk üniversite yönetimi kendisi ulaşabiliyor. Bunlar sadece eğitim kurumları için hazırladığımz çözümler. Bunun dışında kurumsal müşterilerimize sunduğumuz tek kalem çözümlerimizde var bunlar. Dijital kurumsal TV ler,web TV dokunmatik ekran gibi uygulamalarımız da var. Birde bütün çözümler tek çatı altında toplayan Tıorıpleydi dediğimiz bir çözüm zincirimiz var. Arzu eden müşterililerimiz kurumsal sayfamızdan bize ulaşabilir." Dedi.

ANKOS toplantıları firmaların verdiği bilgilendirmeler devam ederken toplantıların üç gün devam edeceğibildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber