Sigara içen memura özel bölüm

Haber Giriş : 03 Haziran 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, kadın memurlara hamileliklerinin 26'ncı haftasından sonra vardiya yazılmaması, sigara içenler için özel bölümler yapılması talimatını verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan, "Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler" genelgesinde, demokratik ve sosyal hukuk devletinin gerekleri olarak çalışma hayatına ilişkin bir takım yeni düzenlemelere yer verildi. Erdoğan, sendikalar ile yapılan toplu görüşmelerde üzerinde mutabakata varılan çalışma yaşamına ilişkin düzenlemeler konusunda kamu kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Bu düzenlemeler şöyle sıralandı:
* Kadın memurlara hamileliklerinin 26'ncı haftasından itibaren ve doğumdan sonra 1 yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek.
* Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin toplamı bir yılda 2 ayı geçemeyecek.
* Kamu görevlisi hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri, ancak ilgili personelin yürütmekte olduğu görevin, yürütülen soruşturmayı etkileyeceği yönünde açık ve güçlü bir ihtimal bulunması halinde uygulanacak.
* Görevinden çekilen ya da çektirilmiş sayılanlar ile memnu hakların iadesi kararı alanlardan memuriyete dönmek isteyenlerin talepte bulunmaları halinde, durumlarına uygun kadrolara kurumların ihtiyacı, hizmet gerekleri ve bütçe imkânları çerçevesinde ilgili mevzuata göre atanmaları sağlanacak.
* Sendika ve konfederasyon il ve ilçe temsilcileri ile sendika şubesi, sendika ve konfederasyon yöneticilerinin yürütmekte oldukları sendikal faaliyetler kapsamında, görevleri ile ilgili olmayıp doğrudan yapacakları basın açıklamaları hakkında disiplin soruşturması yapılmayacak.
* Sigara içen kamu personeli için ayrı yerler tahsis edilecek. Buralardan sigara içilmeyen bölümlere duman girişini engelleyen tedbirler alınacak.
* Belediyeler, kendi birimlerinde çalışan kamu görevlilerinin aylıklarının zamanında ödenmesi hususunda gerekli önlemler alacaklar.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber