Bakan Bayraktar'dan il müdürlerine: Bugün git yarın gel devri bitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık bünyesinde düzenlenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri Toplantısı'na katıldı. Bakan Bayraktar, millete hizmetin, eskisi gibi itip kakan bugün git yarın gel anlayışıyla değil, görev anlayışıyla ve titizlikle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik il müdürlerine seslenen Bakan Bayraktar, bakanlık bünyesinde çalışanların zaman zaman bir araya gelmesinin, istişare yapmasının ve birbirini tanımasının gerekli olduğunu söyledi.

Devletlerin ve milletlerin amacının refah düzeyini artırmak olduğunu belirten Bakan Bayraktar, ?Herkesin görevi, devletlerini güçlü kılmak, vatanlarını payidar etmek ve milletlerini daha mutlu, daha refah içerisinde yaşamalarını temin etmektir.? dedi.

Türkiye'de 9,5 yıldır kalkınma olduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, ?Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük fotoğraf budur. Eksiklerimiz var, gediklerimiz var, bunlar doğrudur. Yanlışlarımız var ama bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Etrafımız zor, bizim vagonlarımızda dolu. Komşularımızla tarihten gelen ortak birlikteliklerimiz var, Tüm bu şartlar altında, tüm bu oluşumlar, imkânlar ve imkânsızlıklar içerisinde vatanımızı nasıl yüceltiriz, milletimizin refahını nasıl ileriye taşırız, çocuklarımıza nasıl iyi bir gelecek bırakırız diye bir mücadele içerisindeyiz.? dedi.

Türkiye de 19?20 milyon yapı stoku olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar şunları söyledi: ?Bir ülkenin kalıcı zenginliği yapı stokudur. Bir ülkenin varlığı yapı stokuyla bellidir. Özellikle fay hattı üzerindeki depreme dayanacak gücü olmayan yapı stokumuzu yenilememiz lazım. Afet Riski Altındaki Alanların Korunması yasamızın 12 maddesi geçti. Diğerlerini de önümüzdeki hafta geçirmeye çalışacağız. Türkiye'nin tamamında çok zor olan afet riski taşıyan binaları, dönüşüm eksenli, büyük kentsel dönüşüm başlatacağız. Seferberlik başlatacağız.?

DEPREMLERDE 82 BİNDEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Millete hizmetin, eskisi gibi itip kakan bugün git yarın gel anlayışıyla değil, görev anlayışıyla ve titizlikle yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Bayraktar ?Bakanlığın görevlerini Türkiye'ye duyuracağız, anlatacağız. Türkiye'de nerede afet, sel, kentsel dönüşüm riski varsa bunu Türkiye'nin bilmesi lazım. Yeni binalarda kalite var. İzolasyon, ses, ısıtma, akıllı binalar, yağmur sularından istifade gibi en taze yeni bilgileri dünya'dan Türkiye'ye getirmek suretiyle bakanlığımız çalışmalıdır.? diye konuştu.

Türkiye de son yüz yılda 90'ın üzerinde deprem olduğunu ve 82 binden fazla insanın kaybedildiğini belirten Bakan Bayraktar, şunları kaydetti: ?Tabiatın olgusudur deprem. Tabi ki olacak ama biz sağlam binalar yaparsak, depremde insanların canını kurtarırsak, sağlıklı pırıl pırıl eczane dükkânı gibi fabrikaların kuruluşuna katkı sağlarsak bu bize müthiş has verir. 99 depremi oldu ve dediler ki KİPTAŞ'ın konutlarında çatlak bile yok. Van da deprem oldu TOKİ'nin konutlarında çatlak yok. Biz oralarda gururla gezdik. İnsan yaptığı iyi işlerle anılır kötü işler yapan kötülüklerle anılır. Biz şu 75 milyon milletin duasını alırsak sırtımız yere gelmez.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber