Türkiye'de 125 bin kişi evde sağlık hizmeti alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, evde sağlık hizmetleri kapsamında 1 yıldır evinde bakım gören 82 yaşındaki yatalak hastayı ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Kafkas, Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir ile evde sağlık hizmeti alan 82 yaşındaki Zehra Çetin'in Kepez ilçesi, Barış Mahallesi'ndeki evine geldi. Doktor ve hemşireler tarafından evde yapılan sağlık hizmetlerini inceleyen Agah Kafkas, burada yaptığı açıklamada ''kimsesizlerin kimi'' olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Maddi durumu yetersiz olan birçok kişinin hastanelere gidemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını kaydeden Kafkas, bu insanlara ulaşmak için evde sağlık hizmetlerine başladıklarını belirtti.

Türkiye'de artık her eve doktor girdiğinin altını çizen Kafkas, ''Türkiye'de 125 bin kişi evde sağlık hizmeti alıyor. Bu kişilerin tedavisini, hastanelere gitmesine gerek kalmadan yapıyoruz. Hastalar bize gelmeden biz hastalara ulaşıyoruz. İnsan, yaşamının ekseninde aradığı sevgi ve şefkattir. Bu topraklarda sevgi ve şefkati bu şekilde geliştirebilirsek herkesin daha mutlu ve barış içinde yaşamasına katkı vermiş olacağız'' dedi.

Zehra Çetin'in oğlu Rıza Çetin ise annesinin 18 aydır rahatsız olduğunu ve bir yıldır evde bakım hizmetinden faydalandığını söyledi. Annesini ayağa kalkmakta sıkıntı çektiği için hastaneye götürmekte zorlandıklarını ifade eden Çetin, ''Evde bakım hizmeti sayesinde hastaneye gitmekten kurtulduk. Doktorlar evimize gelip annemi muayene ediyorlar. Hizmetten çok memnunuz'' diye konuştu.

-Antalya'da 11 hastane, 3 ağız ve diş sağlığı merkezi ile hizmet veriliyor-

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de felç, MS, ALS, ağır özürlülük, aşırı kilo, ileri derecede solunum sistemi hastalıkları, palyatif bakım gerektiren terminal dönemdeki kanser hastaları, yaşlılık gibi sebeplerle yatağa bağımlı olan hastaların evde sağlık hizmetlerinden faydalanabildiklerini söyledi.

Evde sağlık hizmetlerinin mesai saatleri içinde ve randevulu olarak yürütüldüğünü anlatan Bilgin, Antalya'da 11 hastane, 3 ağız ve diş sağlığı merkezi ile 2 mobil birim ve hizmet ettiklerinin altını çizdi. Bilgin, kentte 2 bin 630 hastanın düzenli olarak evde bakım hizmeti aldığına belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber