Turizm sezonu öncesi turist kazaları iç denetimle önlenecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaz turizm sezonu süresince ölümlü turist kazalarının önüne geçmek için ilgili birimler kendi iç denetim mekanizmasını işletecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Kaymakamlığı 'Trafik düzeni toplumun düzeyidir' anlayışından hareketle yaz sezonunda muhtemel trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma başlattı. Bu çerçevede Manavgat Emniyet Müdürlüğü, İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, Manavgat Belediyesi, Liman Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Servisçiler Odası, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TEDAŞ, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) denetim ekipleri kurdu. Kurulan 15 denetim ekibinde her kurumdan üçer yetkili görev yapıyor.

Trafikte kazalarının önüne geçmek ve turistlerin can güvenliğini sağlamak için 15 gruptan oluşan denetim mekanizması kurduklarını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, trafikte can güvenliğini sağlamada bir sorunun olması halinde ilgili birimin hızlı bir şekilde devreye girerek çözüme kavuşturacağını kaydetti. Trafikte can güvenliğini sağlama, trafik kuralları ihlalinin önüne geçme, hızlı ve alkollü araç kullanımına dur demek için D-400 Devlet Karayolu üzerine belirli mevkilerine maket polis aracı konulacağını anlatan Bulgurlu, maket polis araçlarının trafik kuralları ihlaline karşı caydırıcılık vazifesi göreceğini söyledi.

Yaz sezonunda turist otobüsü denetimlerinde tur otobüslerinde bulunan bağış kutularının kaldırılacağını açıklayan Bulgurlu, çalışma belgesi olmayan rehberlerin kesinlikle çalıştırılmayacağını ifade etti. Bulgurlu, "Geçen yıl bölgede meydana gelen turist kazalarının yüzde 90'ı tek taraflı kazalar. Bu sene trafik kazalarının önüne geçmek için, turist kazalarının önüne geçmek için 2 şoför bulundurulması zorunluluğu getirdik. Aynı zamanda bütün turist taşıyan tur otobüslerinin içine kamera sistemi ve GPS cihazı takılı olup olmadığını tespit için sıkı denetim yapacağız. Turizm sektöründeki sürücülerin eğitimi ve denetlemesini sürekli yapacağız. Çalışma belgesi olmayan rehberle ilgili denetimler sürekli yapılacak." dedi.

Kaymakam Bulgurlu, Manavgat Külliye Camii önünde ve avlusunda turistlerin seyyar satıcılar ve dilenciler tarafından rahatsız edilmemesi için de her türlü önlemi aldıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber