YÖK'ün kararına Antalya'da protesto/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 17:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nun (YÖK) fen- edebiyat fakültelerine yönelik aldığı pedagojik formasyonu kaldırma kararını rektörlüklere göndermesi, Antalya'da bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Evi önünde toplanan yaklaşık 50 kadar Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi, karar ile 200 bin fen-edebiyat fakültesi öğrencisi ve bundan sonra aynı fakülteyi kazanacak öğrencilerin öğretmen olma hakkının ellerinden alındığını savundu. 'Baba beni okuldan al, öğretmen olamıyorum', 'Formasyon hakkımız engellenemez' yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, Fen- Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüyüş yaptıktan sonra basına açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu karar fen-edebiyat öğrencilerinin hayatını bağlayan bir karardır. Biz de kararlıyız, bu oyunu bozacağız. Bu karar atanamayan öğretmenler örnek gösterilerek alınmış olmasına rağmen Türkiye'de yaşanan krizin faturası harç zamlarından sonra öğrencilere formasyon ile ödetilmeye çalışılıyor. YÖK'ün aldığı kararı protesto ediyor ve geleceğimizi geri istiyoruz" denildi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber