Bütün çocuklarımıza ulaşmak zorundayız

Emine Erdoğan, "Eğitimimiz ne kadar kapsayıcıysa toplum da o kadar huzurlu olur, bütün çocuklarımıza ulaşmak zorundayız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına 188 ana sınıfı kazandıran hayırseverlere plaket verilmesi ve ''Hedef 500 ana sınıfı'' imza töreni, Ataşehir Radisson Blu Hotel'de yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Eğitimimiz ne kadar yaygınsa, ne kadar kapsayıcıysa, çocuklarımıza sahip olduğumuz değerleri ne kadar sağlam şekilde aktarabilirsek, toplum da o kadar güvende, o kadar huzurlu olur. Belli bölgelerde, sadece belli çocukların okuyabildiği, belli bölgelerdeki çocukların, eğitim imkanlarından yoksun kaldığı bir ülke, huzurlu ve güvenli bir ülke olamaz. İşte onun için bütün çocuklarımıza ulaşmak zorundayız.''

Daha sonra Emine Erdoğan tarafından TOGEM aracılığıyla çeşitli illere okul ve ana sınıfı kazandıran hayırsever iş adamı Erdoğan Demirören, Ali Ağaoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 188 kişiye teşekkür plaketi verildi.

Emine Erdoğan'ın elinden plaketini alan Ali Ağaoğlu, 4 milyon lira bağışladığını açıkladı.

Erdoğan'a da TOGEM Başkanı Gülbaran tarafından plaket sunuldu.

Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, FB'li milli futbolcu Emre Belözoğlu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber