Siirt , 'Okul öncesi eğitimde' Türkiye birincisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2005 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Murat Yıldırım, okul öncesi eğitimde Türkiye birinciliğini 2005 yılı içinde yüzde 60'lık oranla koruduklarını söyledi.

Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle kapalı okulları ve okullaşma oranıyla sürekli gündeme gelen Siirt, huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla birlikte eğitimde büyük mesafeler kat etti. Ülke genelinde toplum merkezlerinin üçte birini bünyesinde barındıran Siirt'te, valiliğin girişimleriyle merkez ve ilçelerde açılan 240 sınıfta 3 ile 5 yaş grubunda toplam 11 bin 400 çocuğa eğitim veriliyor. Vali Murat Yıldırım, okul öncesi eğitim çağında olan 5 - 6 yaşları arasındaki 18 bin 131 çocuktan 11 bin 400'ünün okutulduğunu ve bunu önümüzdeki yıllarda arttırma hedefinde olduklarını söyledi. Okul öncesi eğitim çalışmalarında 450 öğretmen ve usta öğreticinin görev aldığını ifade eden Vali Yıldırım, "Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı Türkiye genelinde yüzde 13'ler düzeyindeyken, bu oran Siirt'te 2004 - 2005 eğitim - öğretim yıllarında yüzde 60'lardadır. Bu rakamlarla okul öncesi eğitimde birinci sıradayız. Önümüzdeki yıllarda bu oranın arttırılmasını hedefliyoruz" dedi.

"Okul öncesi eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sağlanan 384 usta öğretici kadrosuna atanan Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarıyla, bu alanda eğitim veren yüksek okul mezunları, ek ders ücreti karşılığında görev yapmaktadır" diyen Vali Yıldırım, Siirt'in bu alandaki birinciliğinin uzun yıllar devam etmesi için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber