Bozdağ: Tarım sektöründe üretim yapanlar için fuarlar önemli

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, fuarların tarım sektöründe imalat yapanlar için son derece önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozdağ, Yozgat'ta açılan 3. Tarım Fuarı'nı gezerek vatandaşlarla sohbet edip firma yetkililerden bilgi aldı.

Partisinin il kongresine katılmak için Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün açılan Yozgat 3. Tarım Fuarını gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Fuar çıkışında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta açılan Tarım Fuarı'nın hem Yozgat için hem de tarım sektöründe imalat yapanlar için son derece önemli olduğunu belirterek, "Fuar ile Yozgat kendi imkanlarını Türkiye kamuoyuna tanıtma imkanı bulurken öte yandan da tarım sektörü ve hayvancılık alanlarında teknolojik ve bilimsel anlamda gelişmelerin ortaya çıkardığı yenilikleri görüyor. Ayrıca firmaların Türkiye'nin dört bir yanından getirdiği ürünleri ayağında görme imkanı buluyor. Bu da Yozgat'taki tarım ve hayvancılığın modern tekniklerle daha iyi yapılmasına katkı sağlıyor. Hem Yozgatlı kazanıyor hemde çevre illerden gelen vatandaşlarımız buradan istifade ediyor. Fuara gelen firmalar ise kazanç sahibi oluyor. Fuarı hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bozdağ, tarım aletleri konusunda çiftçilerin desteklenmesi için tarım bakanlığının bir destek çalışması bulunduğunu ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu Tarım Bakanlığının ilerleyen günlerde bu konuda bir açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ daha sonra geçen ay TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve kendisinin katılımı ile hizmete açılan Yozgat Çağrı Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber