İnternette "siber saldırı" tehdidi

Uluslararası hacker grubu "Anonymous" bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarının internet sitelerine yönelik siber saldırı düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce Türkiye'deki kamu kurumlarının internet sitelerine siber saldırı düzenleyeceğini duyuran Anonymous bünyesinde hareket eden hackerlar, saat 20.00 sıralarında Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki web sitelerine ''DDOS'' adı verilen internet erişimini engellemek için hakerete geçti.

Siber saldırıyla birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı bünyesindeki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) görev yapan uzman ekip, kamu kurumlarıyla organize hareket ederek savunma görevini üstlendi.

Uzman ekip kamu kurumlarıyla organize hareket ederek yurt dışı kaynaklı saldırıları engelledi.

Saldırıdan internet siteleri etkilenmedi

TİB Teknik İşletme Daire Başkanı Dr. Barış Yaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm güvenlik birimleri ve bakanlıklarla gece yarısına kadar siber güvenlik için başarılı bir koordinasyon sağlandığını kaydetti.

Yaslan, yaklaşık 2 saat süren siber saldırı sonrası amaçlarına ulaşamayan Anonymous grubunun eylemlerine son vererek geri çekildiğini vurgulayarak, saldırıdan söz konusu internet sitelerinin etkilenmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber