Başbakan: 83 araştırma görevlisinin işine ideolojik nedenle son verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, kendisini ideolojik olarak suçlayanlara, sert çıktı. Erdoğan, YÖK'e tepki gösterdi. 83 öğretim elemanının işine, ideoloji yüzünden son verildiğini dile getirdi.

Çıkardıkları Teşvik Yasası'nı anlatan Erdoğan, Siirtlileri Siirt'e yatırım yapmaya çağırdı.

Siirtlilerin Siirt'e üniversite istediğini anlatan Erdoğan, Üniversiteden önce altyapının hazırlanması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, 15 adet üniversite kurulmasını öngören yasayı çıkaracaklarını belirterek, yasama ve yürütme olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Erdoğan, ''Bundan sonra bunu engellemek isteyenler olursa, bunun hesabını da millet olarak siz soracaksınız. Öğretim üyesi yetiştirmek başbakanın görevi değil ki YÖK'ün görevi... yetiştir öyleyse'' diyen Erdoğan şunları kaydetti:

''Bizi ideolojik yaklaşımlarla suçlayanlar, asıl ideolojik yaklaşım içerisindedirler. Bunu da açıkça söylemek zorundayız. Türkiye'de bugün Öğretim üyesi olmak isteyip de olamayan nice gençlerimiz var. Bir üniversiteden 83 tane araştırma görevlisinin işine, ideolojik nedenlerle son verildi. Bununla ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kuracağız. Bunların üzerine eğilmek lazım. Bunları aşmadığımız birbirimize ön yargılarla baktığımız sürece bir yere varamayız. Bilimde objektif yaklaşım vardır iki kere ikiyi kimse 3 yapamaz, iki kere iki 4'tür''.

Erdoğan, Türkiye'de geçen yıl 60 katrilyon liralık yatırım yapıldığını, Cumhuriyet tarihinde böyle bir yatırım bulunmadığını söyledi.

Eğitimde ve sağlıkta önemli düzenlemeler yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu yıl sonuna kadar Türkiye genelindeki ilk öğretim ve lise eğitimi veren bütün okullarda internet ağı oluşturmayı edeflediklerini, her okula bilgisayar laboratuarı kurmak istediklerini kaydetti. Erdoğan sözlerini, ''Gelin Siirtimiz'e hep beraber sahip çıkalım''diyerek amamladı.

Konuşmasının ardından Emine Erdoğan, eşi Başbakan Erdoğan'a bir tabak hediye etti.

Geceye Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Siirt Milletvekilleri Öner Ergenç ve Öner Gülyeşil, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Siirtliler Dayanışma Vakfı Başkanı Yılmaz Helvacıoğlu da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber