Mobilyacılar 30 bin eleman arıyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'ne göre sektörde 30 bin kalifiye elemana ihtiyaç var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'ne (MOSDER) göre, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri başta olmak üzere mobilya sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacı yaklaşık 30 bin kişi.

Mobilya sektörünü AA muhabirine değerlendiren MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye'de 2008'de 4,8 milyar dolar değerinde olan mobilya üretiminin geçen yıl 6 milyar dolarlık değere ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin hemen her şehrinde mobilya alanında faaliyet gösteren firmalar bulunduğunu ifade eden Davulcuoğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin dörtbir yanında mobilya firmaları bulunmasına rağmen İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kayseri'de mobilya sektörünün öncü firmaları yer alıyor. Bu illerimizde yoğun olarak işe alım yapılıyor. Yan sanayi ile yaklaşık 500 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyebiliriz. Sektörün yoğun olduğu şehirlerde iş hacmi de geniş olduğu için en fazla bu bölgelerde kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. MOSDER olarak sektörümüzdeki kalifiye ara eleman açığının 30 bin kişi kadar olduğunu öngörüyoruz.''

Tatmin edici maaş

Davulcuoğlu, mobilya alanında yetişmiş ve endüstri meslek lisesi mezunu kalifiye ara eleman istihdamının sektör açısından önem taşıdığını belirterek, ''Pratik bilginin yanı sıra teorik bilgi sahibi kalifiye ara eleman istihdamında maaş aralığı, pozisyona ve şehirlere göre değişiklik gösteriyor. Kalifiye ara elemanlar, genellikle özel bilgi isteyen konularda görev aldıkları için her zaman tatmin edici maaşlar alıyorlar'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber