İşsizler Derneği'nden '1 Mayıs' açıklaması

Adıyaman İşsizler Derneği Başkanı İsmet Güneş, yaptığı basın açıklamasında işçi olarak çalışan kişilerin haklarının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmet Güneş, '1 Mayıs İşçi Bayramı' nedeniyle basın açıklaması yaparak, Adıyaman'da ki çalışma hayatında yaşanan sıkıntılara değindi.

Güneş, "Adıyaman'ın işsizlikte son yıllarda, Türkiye yüzdesinin üstünde olduğu aşikardır. Bu bağlamda, en kısa zamanda sosyal devlet anlayışı içinde olarak, çalışma hayatında çalışma yasalarında değişiklikler yapılarak, emekçi kardeşlerimizin sosyal haklarının verilmesi gerekir. Taşeron, 4/C, 4/B, geçici işçi, sözleşmeli işçilerin İLO sözleşmelerine göre düzenlenmesi, kayıt dışı işçilerin kayıt altına alınması ve işsiz insanlarımızın da istihdam edilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiği

inancındayım.

Adıyaman'da istihdamın artması için en kısa zamanda teşvikten yararlanmalıyız. İkinci OSB'nin acilen açılması için çalışmaların derhal başlatılması, sulu tarıma geçilmesi, dini ve kültürel miraslarımıza sahip çıkılıp turizmimizi ulusal ve evrenselde tanıtmamız, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin çıkartılıp ilimizin bu zenginliklerden yararlanması halinde, ilimizin istihdam sıkıntılarının bir nebze de olsa azalacağı gözlenecektir.

Bu vesile ile ilimizde ırgatlığın bittiği, evinde aşı kaynayan, sokakta çalışan çocukların olmadığı, huzur, güven ve kardeşçe, dostça, birbirine sıkı bağlarla bağlanan bir toplum, bir Adıyaman görmek dileğiyle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bütün toplumumuza hayırlara vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber