Müdür, okulunu kendi elleriyle yeniledi

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Poyrazdamları Kasabası'ndaki Poyraz Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Alper Alperen, mesai bitimlerinde ve hafta sonu tatillerinde çalışarak okul binasını yeniledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen eğitim öğretim sezonun başlaması ile Salihli'ye 30 kilometre uzaklıktaki Poyraz Köyü İlköğretim Okulu'na atanan Müdür Alperen, bir taraftan çocukların eğitimine önem verirken, bir yandan da kolları sıvayıp okula yenileme çalışmaları başlattı. İnşaat ve çevre düzenleme bilgilerini kullanarak işlere girişen Alper Alperen, eğitimciliğinin yanı sıra ustalığını da konuşturdu. Göreve geldiğinde okulun durumunun pek iç açıcı olmadığını kaydeden Alperen, "Her şeyi parayla yaptırma şansımız, imkanımız yok. Köylülerin ekonomik durumu belli olduğu için, kendi yeteneklerimizi ortaya çıkaralım, kendi işgücümüzle yapalım istedim. Bir odanın sadece kartonpiyer döşemesi yaklaşık 150 lira civarındadır. Hafta sonları ve mesai çıkışlarında kendime hobi olarak gördüm ve okulumu yenilemeye karar verdim. Boya, badana ve kartonpiyer işlerini kendim yaptım. Bahçe duvarı ve bahçenin taş döşemesini ustalarla beraber yaptık. Bahçeye fidan dikip çizgi roman kahramanlarının resimlerini duvara çizdim, muslukları değiştirdim. Çok yıpranmış ve kötü görünen okulumuzu, her yönüyle örnek bir hale getirmeye çalıştık" dedi.

Okulun yenilenmesinden oldukça mutlu olan öğrenci velileri de, "Müdürümüz ufkumuzu açtı ve bizlere örnek oldu. İstenirse kendi gayretlerimizle neler yapabileceğimizi bize gösterdi" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber