Kimliğiyle başkası yargılandı

Bursa'da 35 yaşındaki evli, 2 çocuk babası Kadir Acar, 10 yıl önce kimliğini kaybedince başına gelmeyen kalmadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2003'te, bir kişinin ''cebir ve şiddet kullanılarak kaçırılması, hürriyetten yoksun bırakılması'' nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi, cezaevine gönderildi.

Yargılama süreci başladığında ise zanlılardan biri, bulduğu Kadir Acar'ın kimliğini kullanarak, cezaevinden noter aracılığıyla avukata vekalet verdi. Avukat, gidip görüştüğü ve adını ''Kadir Acar'' olarak bildiği kişinin savunmasını üstlendi.

Aradan geçen süre içinde iki sanık, tahliye edildi ancak yargılama, kanun değişiklikleri ve yoğunluk nedeniyle bu yılın 15 Mart'ında sonuçlandı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara göre, tutuksuz yargılanan iki kişi, ''cebir, şiddet ve hürriyeti yoksun bırakma'' suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

Bu karardan sonra kendini Kadir Acar olarak tanıtan kişi ortadan kayboldu, diğer sanık ise Ankara'da Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Kararın adresine tebliğ edildiği Kadir Acar, herhangi bir yanıt alınamayınca, polis tarafından yakalanarak Adliye'ye götürüldü.

Acar, geçen hafta Perşembe gününden bu yana kaybettiği kimlik ve inanamadığı bir şekilde gelişen süreç nedeniyle cezaevinde bulunuyor.

Suçları gerçekte işleyen sanığın vekalet verdiği avukat ise ''Ağabey Erol Acar bana geldi ve durumu anlattı. Cezaevine gittim, Kadir Acar'ı gördüğümde çok şaşırdım. Bana vekalet veren ile bu Kadir Acar çok farklı kişiler. Durumu 5. Ağrı CezaMahkemesi'ne bildirdim. Tamamen suçsuz bir kişi, hapiste olmamalı'' dedi.

Ne olduğunu anlamadı

Kadir Acar'ın ağabeyi Erol Acar, kardeşinin farklı işlerde çalıştıktan sonra en son müteahhit firma aracılığıyla Çekirge Devlet Hastanesi'nde temizlikçi olarak işe girdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Yaklaşık 1,5 aydır burada çalışıyor. 26 Nisan Perşembe günü kardeşim, hastaneye gelen polisleri görünce şaşırıyor. 'Hakkınızda kesinleşmiş hapis cezası var' deyip, götürüyorlar. Kardeşim ne olduğunu anlamadan kendini cezaevinde buluyor. Kardeşimi en son adliye çıkışında gördüm ve bana 'ben bir şey yapmadım, kurtarın' dedi.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber