Giresun Adası'nda kuş yumurtaları ve yavruları tehdit altında

Hayvaları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşin, deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun Adası'na bu yıl gezi sınırlandırması getirilmemesini eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaşin,"Giresun'un gelişimini ve turizm potansiyelinin artışını desteklemekte ve memnuniyetle takip etmekteyiz. Ne var ki turizme gösterilen hassasiyetin korunmaya muhtaç ve yavrulama döneminde olan kuşlara da gösterilmesini arzulamaktayız." dedi.

Karaşin, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda bulunan Giresun Adası'nın nisan ve haziran ayları arasında martı ve karabataklar başta olmak üzere birçok deniz kuşunun doğal üreme alanı olduğunu hatırlattı. Ayten Karaşin, yumurta ve yavruların zarar görmemesi için İl Mahalli Çevre Kurulu'nca geçmiş yıllarda 1 Mayıs?30 Haziran tarihleri arasında adaya gezi sınırlaması getirildiğini; ancak bu yıl böyle bir karar alınmadığını hatırlattı.

Gezi sınırlaması getirilmemesi sebebiyle, adada kuş yumurtaları ve yavrularının tehdit altında bulunduğunu vurgulayan Karaşin, "Şu sıralar binlerce deniz kuşu yumurtasını bırakmaktalar. Bazı yumurtalardan da yavrular çıkıyor. Böyle bir süreçte adaya gezi sınırlandırmasının getirilmemesi yumurtaların ve yavruların zarar görmesine neden olabilecektir. Giresun Adası'na bir an önce gezi sınırlandırması getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

ADA IŞIKLANDIRILDI

Giresun Valiliği tarafından bir süre önce başlatılan çalışmayla Giresun Adası ışıklandırılmıştı. Vali Dursun Ali Şahin, ışıklandırmanın doğal üreme alanı olarak kullanan kuşlara zarar vermeyeceğini açıkladı. Deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun Adası, Giresun'un bir mil açığında yer alıyor. 2. derece sit alanı olan ada, 40 dönüm alana sahip ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber