Siirt, GapGenç Festivali'ne hazırlanıyor

Siirt Valisi Musa Çolak, ?GapGenç Festivali ile devlet-millet kaynaşmasını hep birlikte coşku içinde yaşayacağız.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te 4- 7 Mayıs tarihleri arasında, 'Küresel Vatandaşlık' temasıyla düzenlenecek 4. Uluslararası GapGenç Festivali'ne yurt içi ve yurt dışından gençler katılacak. Her yıl GAP bölgesinde yer alan 9 ilden birinde düzenlenen GapGenç Festivali'ne bu yıl Siirt ilinin ev sahipliği yapacak.

Vali Musa Çolak, festivalde görev alan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve bu organizasyonda yer alan personel ile valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Çolak, festival ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çolak, festival boyunca sorunların yaşanmaması, önceden alınması gereken tedbirleri ve hazırlık çalışmalarını bir kez daha gözden geçirdi.

Vali Musa Çolak, toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ?Festivale Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Egemen Bağış da teşrif ederek, bizleri onurlandıracaklardır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından bin 600 kişinin katılmasını bekliyoruz. Dolayısıyla, birçok ülkeden gelecek genç katılımcılarla, çok renkli, çok dilli ve çok kültürlü bir festivale ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz. Kültürlerin kaynaşmasını ve insanlar arasında barış, kardeşlik, dostluk ve işbirliği gibi temel insani değerlerin gelişmesine büyük bir katkı sunacak festivale, tüm kadirşinas Siirt halkımızı davet ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber