Geçim derdi başladı

Adana'da '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kapsamında düzenlenen mitingin ardından 'geçim derdi' başladı. Mitinge katılanlardan arda kalan plastik su şişelerini toplayan çocuklar ve gençler, evlerine ekmek götürebilmenin mücadelesini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs Tertip Komitesi'nce düzenlenen 'Emek ve Dayanışma Günü' programı kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başlayan yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı'nda son buldu. Sıcak havaya rağmen programa yoğun ilgi gösterildi. Taşıdıkları pankart ve dövizlerin yanı sıra attıkları sloganlarla talep ve isteklerini dile getiren göstericiler, yaklaşık 4 saat süren bir mitingin ardından Uğur Mumcu Meydanı'nı boşaltmaya başladı.

Mitingin ardından meydanda adeta 'geçim derdi' başladı. Yaşları 11 ile 24 arasında değişen çocuklar ve gençler, '1 Mayıs Mitingi'ne katılanlardan arda kalan plastik su şişelerini toplamak için adeta birbirleriyle yarıştı. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan 11 yaşındaki Ramazan Çelik, bir yandan eğitimini tamamlamaya çalışırken, diğer yandan da ailesinin geçimine katkıda bulunmaya çalıştığını anlatı. Topladığı plastik şişeleri satarak, para kazanmaya çalıştığını dile getiren Çelik, "Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. Aslında bugün bizim de bayramımız. Çünkü daha önce hiç bu kadar su şişesi toplamamıştım" dedi.

23 yaşındaki İlyas Çolak ise, çok aramasına rağmen iş bulamadığını, ailesinin geçimini sağlamak için de sokaktan kağıt ve plastik şişe toplayıp, bunları sattığını dile getirdi. Çolak, "Bugün adeta bizim için de bayram oldu. Onca yıldır bu işi yapıyorum ama hiç bu kadar plastik su şişesi toplamamıştım. Keşke her gün 1 Mayıs olsa" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber