Cizre'de olaylı gece

Polis, yolda barikat kurup lastik yakan yakan gruba gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 mahallede yürütülen operasyonlarda, 13 kişinin gözaltına alınmasını bahane eden grup gece polisle çatıştı. Yolda barikat kurup lastik yakan yakan gruba polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Terörle Mücadele ekiplerinin Nur, Cudi ve Sur Mahallesi'nde bir çok eve yaptığı eş zamanlı operasyon kapsamında aralarında eski Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış'ın da yer aldığı 13 kişi gözaltına alındı. Operasyon ile ilgili açıklama yapılmazken, gözaltıları protesto eden bir grup Cizre-İdil Karayolu'nda taşlardan barikatlar kurup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan gruptakiler, araçlarda kimlik kontrolü yaptıktan sonra sürücülerin geçişine izin verdi.

Polisin bir süre dağılmasını beklediği göstericiler, zırhlı araclara molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırdı. Bunun üzerine polis, izinsiz gösteri yapan gruba müdahale ederek, gaz sıkıp, tazyikli su kullandı. Polisin müdahalesiyle gruptakiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, olası korsan eyleme karşı zırhlı araçlarla kamu binalarına yakın noktalarda nöbet tutmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber