Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklama/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda tiyatroların özelleştirilmesinin konuşulduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu. İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:

Meseleye ideolojik olarak bakanlar olabiliyor. Bu konu bakanlar kurulumuzda tam bir kabul gördü. Bazılarının ağzında sakız gibi çiğnediğinden değil, Türkiye'nin sanata ve sanatçılara ihtiyacı var. Sanatın ne kadar özgür olabileceğini enine boyuna masaya yatırdık.

KARARIMIZ KESİNDİR

Bu konuda kararımız kesindir. Dünyada, devlete ait tiyatronun bulunmadığını gösteriyor. Türkiye'ye özgü bir model de ortaya çıkarabiliriz.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifası ya da görevden alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

SÜT ZEHİRLENMESİ

Tabiî ki üzücü bir olay veya bugün yapılan büyük faaliyeti gölgeleyecek kadar değil. Bakanlarımızın verdiği raporu açıklamak istiyorum.

Çocuklarımızın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu dağıtımdan önce de hijyen ve sağlık bakımından ön incelemeler yapılmıştır. Süt alerjisi için öncelikli tedbir alınmış. Süt alerjini, belki ilk defa kullanıldığında yada aşırı doz kullanıldığında görülebiliyor. Süt alerjisine karşı da ailelerden muvafakat alınmış. Süte alerjisi olanlar öğretmene haber vermelidir şartı konulmuştur.

Cereyan eden vakaların, bizimde takibimiz olan konuda besin zehirlenmesi konusunun olmadığı, aşırı gaz, ishal karın ağrısı olduğu ortaya çıkmıştır. bu da memnuniyet vericidir. Biz de ilk başta acaba bir zehirlenme mi oldu diye endişe etmiştik.

BAŞBAKAN-GENELKURMAY BAŞKANI GÖRÜŞMESİ

Pazartesi günü MGK toplantımız vardı, sonuçlandı, bildiri yayınlandı. Dün de 1 Mayıs tatil günüydü. Başbakanımız bu tatil gününü iyi değerlendirdi. Bir tatil gününde birikmiş meselelerin görüşülmesinden daha doğal bir şey olamaz.

S&P'NİN NOT DÜŞÜRMESİ

Kredi notunu düşürmek de yanlış S&P kredi notun görünümünü değiştirdi, kredi notu aynı. Yani bu S&P'nin pozitiften durağana çevirmesi hoş bir şey değil, ayrıca yanlış bir şeydi.


TOPLANTI SONA ERDİ

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına ara verilmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'nın karşısında bulunan Yargıtay binasına yürüyerek geldi.

Erdoğan, yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Yargıtay Birinci Başkanı Nazım Kaynak'a nezaket ziyaretinde bulunuyor. AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın da katıldığı ziyaret 15.05'te başladı.


TOPLANTI BAŞLADI

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı saat 10.05'te başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber