Engellilere ?tele-çalışma' projesi

Uludağ Üniversitesi ile Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir projeyle, çalışabilir durumdaki ortopedik ve spastik özürlülere gümrük müşavirliklerinde 'tele-çalışma' eğitimi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje, 'çalışabilir' özürlülerin eğitilmesi ve meslek edindirilmesi doğrultusunda hem iş, hem de sosyal hayata katılımlarını gerçekleştirmeyi ve kamuoyunda özürlülerin istihdamına yönelik bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Projenin temeli, esnek çalışma sistemlerinden biri olan ve işyerine bağlı kalmadan başka bir yerden çalışılabilen 'tele-çalışma' yöntemine dayanıyor. Bu anlamda Bursa Gümrük Müşavirliği bünyesinde gümrük işlemlerinde düzenlenmesi gerekli olan belgeleri, bilgisayar ortamına aktarabilen toplam 10 engelli seçildi. Engelliler daha sonra Bursa-İŞKUR'un veri tabanı aracılığı ile seçilerek Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) bir ay süreyle eğitime tabi tutuldu.

Gümrük işlemlerinde kullanılan 'Impex' adı verilen program üzerinden kendilerine eğitim verilen ortopedik veya spastik engelli gençler, eğitim sonunda sertifikalarını aldı.

15-16 Kasım 2011 tarihinde 'UÜ Bilgilendirme ve AR-GE Günleri' kapsamında poster olarak da sunulan proje, BUSİAD üst kurulu tarafından da 2011 yılında sosyal sorumluluk projeleri bağlamında birincilik ödülüne layık görülmüştü.

.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber