Karapürçek'te 11 öğrenci daha süt içtikten sonra rahatsızlandı

Sakarya'nın Karapürçek ilçesindeki bir ilköğretim okulunda 11 daha öğrenci dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Mecidiye Köyü İlköğretim Okulu'nda da öğrencilere süt dağıtıldı. Sütleri içtikten sonra rahatsızlanan 11 öğrenci, Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serum takılan öğrenciler gözetim altında tutuluyor. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İlçedeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda da 27 öğrenci, dağıtılan sütlerden zehirlenmişti. Dağıtılan sütlerden alınan numuneler incelenmek üzere Ankara'daki Hıfzıssıhha Laboratuvarı'na gönderilmişti.

Sakarya Valiliği yaptığı açıklamada, Karapürçek İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu ile Mecidiye İlköğretim Okulu'nda 38 öğrencinin karın ağrısı şikâyeti ile Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Uzman doktorların muayeneleri sonucunda önemli bir durumun olmadığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, konunun her yönüyle incelenmesi için valilik tarafından görevlendirmelerin yapıldığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber