Etyopya heyetinden Başkan Gökçek'e ziyaret

Etyopya'nın Başkenti Addis Ababa'nın Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlık Konutu'nda gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon'un eşi Dibabe Eshetu ile Addis Ababa belediyesinin üst düzey görevlileri bulundu.

Konuk heyeti Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, ?Umarım başkentimizde güzel günler geçirerek mutlu kalırsınız.? dileğinde bulundu.

Konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon da gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, ?Ankara'yı çok muhteşem şekilde modernize etmişsiniz. Sizi tebrik etmek istiyorum. Umarım tekrar seçilirsiniz ve Ankara için çok büyük işler yaparsınız.? diye konuştu.

Gördüğü projelerden çok etkilendiğini dile getiren Başkan Kuma Demeksa He Tokon, bazı benzer projelere sahip olduklarını, fakat kendi ülkelerindeki alt yapının yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Ziyaret sırasında Başkan Gökçek, Addis Ababa Belediye Başkanı Kuma Demeksa He Tokon'a porselen bir vazo, eşi Dibabe Eshetu'ya da fincan takımı hediye etti. Konuk Başkan Kuma Demeksa He Tokon ise Başkan Gökçek'e bir tablo armağan etti. Ziyaretin ardından Başkan Gökçek konuk heyeti Ankara'da gezdirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber