'Bilgisayarsız okul kalmayacak'

Haber Giriş : 06 Haziran 2005 05:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ?Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası? tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜBİSAD) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte düzenlediği toplantıya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Prof. Dr. Nejat Birinci, İstanbul Valisi Muammer Güler, Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, işadamları ve eğitime gönül veren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Hayırseverlerden 2 katrilyon
Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, hedeflerinin en yakın zamanda ileri ülkeler seviyesine ulaşmak olduğunu belirterek, ?Şimdi yeni bir hedefimiz daha var. Özellikle göreve geldiğimiz günden bugüne eğitime yüzde 100 destek kampanyas ı ile çok iyi sonuçlar aldık. Hayırsever vatandaşlarımızın kampanyaya katkısı 2 katrilyon lira oldu. Öncelikle yardımseverlerin belirlenen hedefe inanması ve sonuçlarını gördüğünde gerçekten mutlu olmasıdır. Bizim derdimiz şuydu. Biz bağcı ile uğraşmak derdinde değildik. Amacımız sadece üzüm yemekti. Ben Anadolu'da gittiğim her beldede çocuklardan ilk şu sözü duyuyorum. ?Başbakanım bana bilgisayar alır mısın?. Hedefimiz bu sese kulak vererek, 2006 yılında bilgisayarsız bir tek okul bile bırakmamaktır. Bütün çocuklarımız bilgisayar nimetinden faydalanmalıdır. Türkiye bilgisayar sahipleri sayısında diğer gelişmiş ülkeler arasında üst sıralara çıkmalıdır. Burada sizleri ve bütün iş adamlarımızı bu bilgisayar yardım kampanyasına destek vermeye çağırıyorum. Nasıl eğitime yapılan yatırımları vergiden düşüyorsak, bu bilgisayar hizmetini da aynı şekilde yapabiliriz? dedi. İlkokul öncesi eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çeken Erdoğan, ?Cehalet toplum olarak bizi bir yere taşımaz. Çocuklarımızı gençlerimizi iyi bir şekilde eğitirsek o zaman aydınlık yarınlara daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı internet eğitim projesi ile 20 bin okulun ADSL internet geniş bant ağı kurulmuştur. Başlatılan kampanya büyük bir hızla devam ediyor? diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de Türkiye genelinde ilk etapta 14 bin bilgisayar laboratuvarı kurulması gerektiğini, bunun için de 300 bin bilgisayar ihtiyaç olduğunu bildirdi. Çelik, ?21 Haziran'da 120 bin bilgisayar almak için ihaleye çıkıyoruz? dedi.
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Hyatt Regency Otel'de düzenlediği yemeğe de katıldı.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber