Cizre toz duman

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Irak ve Suriye çöllerinden gelen toz bulutu hayatı olumsuz etkiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak ve Suriye üzerinden esen rüzgarlarla gelen ve öğlen saatlerinden itibaren Cizre'yi etkisi altına alan toz bulutu nedeniyle ilçede adeta hayat durdu. Toz bulutu, esnaf ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çarşı merkezinde bazı vatandaşlar maske ile dolaştı.

Tahirhan Usal isimli vatandaş, ?Bu sabah kalktığımızda bu toz bulutunu gördük. Bu toz bulutu sadece sağlıklı insanlar için değil özellikle astım, bronşit hastalığı olan insanları da olumsuz etkiliyor. Bunun için astım ve bronşit hastalığı olan insanların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu toz bulutu Allah'ın bir takdiridir. Tahminime göre bu toz bulutu Arabistan çöllerinden geliyor. Cizre'de senede böyle ağırlıklı bir iki defa oluyor.? dedi.

Vatandaşdan Abit Dündar da ?Bu sabah kalktık, toz bulutu vardı. İnşallah bir yağmur yağar da bu toz bulutu gider. Nefesimiz daralıyor, içerde bekliyoruz. Tozdan dolayı fazla çıkmıyoruz. Hasta insanlar da dışarı çıkmasalar iyi olur. Bu toz bulutu Suriye üzerinden Arabistan çöllerinden geliyor. Senede birkaç defa oluyor.? diye konuştu.

Esnaf Abdullah Kurabi, ?Sabah evden çıktığımda çok yoğun bir toz bulutu Cizre semalarını kaplamıştı. Görüş mesafesi epey düşmüş, insanlar zorlukla nefes alabilecek durumdaydı. Sabahtan beri toz bulutundan dolayı dükkanımızın kapısını açamıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber